Na prvenstvu Centralne Srbije jedanaest medalja za smederevske strelce

SMEDEREVO, 1. februar 2024 – Jedanaest pojedinačnih medalja osvojili su strelci Smedereva na Prvenstvu Centralne Srbije u A programu, koje je juče održano na strelištu u Smederevu. Osvojene su tri zlatne i po četiri srebrne i bronzane medalje.

Najuspešniji je bio Aleksa Nikolić sa dve zlatne medalje. Lazar Mladenović je osvojio po jednu zlatnu i srebrnu, a Anastasija Aksić dve bronzane. Sa po jednom medaljom okitili su se Nikola Manojlović, Petar Kostić i Andrija Živković srebrnim, a bronzanim Luka Vučković i Natalija Jovanović. Smederevski strelci ekipno su prvaci regiona u kategorijima juniora i seniora vazdušnom puškom, juniora, juniorki i seniora i seniorki vazdušnim pištoljem, a juniorke i seniorke vazdušnom puškom su vicešampionke.

Aleksa Nikolić, strelac Smedereva, u disciplini vazdušni pištolj, četiri puta se popeo na pobedničko postolje na Prvenstvu centralne Srbije u A programu, koje je juče održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Prvak je centralne Srbije u obe kategorije, juniora i seniora, kao i ekipno sa Petrom Kostićem i Nikolom Manojlovićem. Manojlović je osvojio srebrnu medalju u kategoriji juniora a Kostić u kategoriji seniora. Još dve medalje u disciplini vazdušni pištolj osvojila je Anastasija Aksić, takođe u obe kategorije juniorki i seniorki. Ekipno sa Marijom Đorđević i Dunjom Ivanović nisu imale konkurenciju za prvo mesto.

U disciplini standardna vazdušna puška najuspešniji smederevski takmičar je Lazar Mladenović. Prvak centralne Srbije u kategoriji juniora i vicešampion u kategoriji seniora. Andrija Živković je drugi junior, a Luka Vučković treći senior. U konkurenciji seniorki Natalija Jovanović je bila treća, a ekipno i juniorke i seniorke su bile druge. U juniorskoj ekipi gađale su sa Jovanovićevom još i Lena Drenča i Jana Bogosavljević, a u seniorskoj Jovanović, Drenča i Emilija Martinović.

Ostale medalje vazdušnom puškom podelili su strelci iz Kragujevca, Pirota, Lebana, Niša, Jagodine i Paraćina. Jovan Stanković iz SK „Čika Mata“ iz Kragujevca je treći junior, a Đorđe Rančić iz SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota prvi senior. Anastasija Živković iz Streljačkog udruženja „Gatos“ iz Lebana je prva, a Sofija Radonjić iz SK „Niš 1881″ druga u obe kategorije. Nišlijka Natalija Pavlović je treća u kategoriji juniorki. Ekipno najbolje su Kragujevčanke u obe kategorije, dok su treće juniorke iz SK „Jagodina 92″ a seniorke iz SK „SFS Borac“ iz Paraćina.

Regionalno prvenstvo je kvalifikaciono za državno takmičenje koje će polovinom februara biti održano u Beogradu za juniorske, a krajem marta u Smederevu za seniorske kategorije. Minimalni kfalifikacioni rezultat za nastup na državnom prvenstvu su ispunili svi osvajači medalja. Kvalifikacione norme imaju i Nikola Milićević i Lazar Popović, a od smederevskih strelaca nastupili su još i Aleksa Dinić i Bogdana Veličković.

Takmičarska sezona se nastavlja ovog vikenda u Novom Sadu. Petar Kostić i Aleksa Nikolić takmičiće se na Finalu Kupa Srbije u juniorskoj kategoriji. A na strelištu u Smederevu u petak će se održati prvo kolo XIII Smederevske lige u streljaštvu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!